Parc de vară

Începând cu data de 9 August, parcul de vară din cadrul Durău Park și-a deschis porțile în mod oficial pentru mii de copii și părinți din județul Neamț și împrejurimi. Parcul este situat în zona Pârtiei Durău, reprezentând varianta de vară a unui concept de distracție în mijlocul naturii, cu un peisaj unic, de care românii pot profita pe tot parcursul anului. Principala atracție este Sania de Vară, cu un traseu de 800 metri pe care se pot atinge viteze de până la 40 km/h, dar parcul este pregătit cu atracții diverse, asigurând opțiuni de distracție pentru toate categoriile de vârstă.

Sute de turiști au avut plăcerea de a se bucura de o zi de distracție în natură în acest weekend care a marcat deschiderea oficială a parcului de vară Durău Park. Dat fiind faptul că toate activitățile și facilitățile principale sunt în aer liber, oamenii pot profita de distracție în condiții de maximă siguranță.

Parcul este amplasat la poalele Masivului Ceahlău, în stațiunea Durău, înconjurat de natură. Considerând că parcul de vară este amplasat în perimetrul Pârtiei Durău, spațiul este unul deschis, cu o privelijște uimitoare. Turiștii pot ajunge ușor la Parcul de Vară, navigând către locația permanentă a Pârtiei Durău.

Principala atracție a parcului este Sania de Vară, un concept des întâlnit în stațiuni din Munții Alpi, iar varianta nemțeană nu e cu nimic mai prejos. Traseul are o lungime de 830m, urmând traseul principal al pârtiei, iar la coborâre se pot atinge viteze de până la 40 km/h. Accesul este permis adulților și copiilor de peste 8 ani, iar pentru cei cu vârstă mai mică, se poate permite accesul doar cu însoțitor. O altă atracție importantă este reprezentată de traseul Tubbing de Vară, ce va fi folosit în același scop și pe timp de iarnă. El are o lungime de 160m, accesul se face cu ajutorul unei benzi rulante, iar vârsta minimă de acces este de 5 ani. În zona de distracție copiii se mai pot bucura de o Trambulină, o Saltea (vârsta minimă – 3 ani), un Carusel (vârsta minimă – 2 ani) și un parc de joacă mai mic pentru copii (vârsta maximă de acces 10 ani).

Accesul la atracțile principale se face pe bază de puncte, o urcare la Sania de vară fiind 2 puncte, iar o urcare la tubbing fiind 1 punct. Prețul de pornire este de 60 lei pentru un card de 10 puncte pentru un adult și 55 lei pentru un copil. Prețurile per punct scad în cazul achiziției unui număr mai mare de puncte.

Proiectul este planificat de câțiva ani, iar începând cu 2020, el devine un obiectiv important a stațiunii Durău, oferindu-le turiștilor de toate vârstele un motiv în plus pentru a vizita și a petrece timp în stațiune, pe lângă atracțiile deja cunoscute: traseele de hiking în Munții Ceahlău, Vârful Toaca, Cascada Duruitoarea, Cabanele Dochia și Fântânele.